Fedtfrysning

​Drømmer du om at blive slank i en fart, kan en fedtfrysning virke som den rigtige løsning for dig. Men hvordan foregår en fedtfrysning, hvilke resultater kan du regne med, og hvor ondt gør det egentlig? Mange har nok hørt om, at fedtfrysninger kan fjerne fedtdepoter på kroppen, og noget af det, der tiltaler rigtig mange, er, at det er en behandling helt uden kirurgiske indgreb. Der er dermed langt færre bivirkninger ved fedtfrysning frem for en operation, og det gør blandt andet, at du nemt kan gøre som du vil efter behandlingen, hvorimod du ved et kirurgisk indgreb ofte må blive hjemme i flere dage Fedtfrysning er kort sagt en behandling, som går ud på, at uønskede fedtdepoter på kroppen nedfryses, for temperaturen ved en fedtfrysning når helt ned til omkring -9 grader. Den lave temperatur får fedtcellerne til at krystallisere, det bevirker, at de slås ihjel, og de efter nogen tid naturligt blive udskilt fra kroppen igennem nyresystemet . Det er derfor en lidt langsommelig proces, hvor du først kan se det helt endelige resultat efter ca. 3 måneder. Kroppen kan nemlig ikke både nedbryde og udskille fedtceller på meget kort tid, men du vil kunne fornemme en effekt efter ca. 1uge.​

Hvor stammer fedtfrysning fra

​Fedtfrysning er en forholdsvis ny teknologi. Det var forskere, der forskede i fedme ved Harvard Universitet i samarbejde med læger fra Massachusetts General Hospital (begge beliggende i USA), der fandt frem til teknologien i 2005.

​​Efter nogle år med forskellige afprøvninger i praksis samt mere forskning blev metoden i 2010 godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder. Det blev i USA meget hurtigt et meget populært alternativ til eksempelvis fedtsugninger, og i dag udføres der i landet hele seks ikke-kirurgiske fedtfrysninger for hver fedtsugning, der udføres.

Læs mere

Hvordan virker fedtfrysning

​Fedtfrysning er kort sagt en ufarlig og fuldstændig kontrolleret nedkøling af fedtceller på et specifikt område af kroppen.

​Man har ved forskning og undersøgelser fundet ud af, at hvis man udsætter et bestemt område eller punkt på kroppen for nedkølingen, er det kun fedtcellerne, som bliver påvirket af dette. Derfor tager hverken væv eller andre celler i kroppen skade af nedkølingen, og det er også én af grundene til, at der er meget få, for ikke at sige næsten ingen, bivirkninger ved Fedtfrysning.

Fedtfrysning er rigtig godt til dem, som ønsker at tabe sig på et specifikt område af kroppen. Det er uhyre svært at styre, hvor på kroppen fedtet vil blive nedbrudt ved at motionere og træne. Og hvordan skal du træne, hvis fedtdepoterne har samlet sig på hagen? Her er Fedtfrysning en oplagt mulighed til at komme af med de genstridige fedtdepoter, uanset om det er dobbelthagen, mormorarmene maven eller et helt fjerde sted.

Har det nogen effekt

Men virker Fedtfrysning så? Ja, det kan man roligt sige. En Fedtfrysning går nemlig ind og nedsætter antallet af fedtceller på området. Efter en enkelt behandling vil du opleve, at hele 20-25 % af fedtcellerne på området er nedbrudt og udskilt af kroppen.

Dette resultat opnår du 8 til 12 uger efter behandlingen, da kroppen er forholdsvis lang tid om at udskille de ødelagte fedtceller. Behandlingen kan gentages efter 4 uger, hvis du ønsker en yderligere fedtreduktion. Man kan fryse flere steder på kroppen samme dag bare ikke samme sted

Sådan foregår behandlingen

Ved første behandling vil det ønskede behandlingsområde blive undersøgt, og du skal svare på forskellige spørgsmål om medicin, allergier og lignende for at sikre, at fedtfrysningsbehandlingen er et godt og passende valg til lige netop dine behov og muligheder.Ved samme lejlighed vil du sammen med behandleren udarbejde et forløb for at opnå de bedst mulige resultater. Det kan eksempelvis være, at der er behov for flere behandlinger/påsætninger.Man får sat et mundstykke, som kan beskrives som et slags støvsugerhoved, på området, og huden vil ved hjælp af vakuum så blive suget ind i mundstykket.Nogle personer kan godt føle et vist ubehag, i det øjeblik huden suges ind i mundstykket. Når påsætningen er klaret, bliver huden varmet op til 42 grader i 5 min derefter starter nedkølingen,til de -9 grader, midt i behandlingen vil mundstykket igen varme huden op til ca. 30 grader og med det samme vil den køle ned til -9 grader. De sidste 5 min af behandlingen vil huden igen blive varmet op. Under behandlingen kan du sagtens lytte til musik, læse en bog eller arbejde på computeren nogle tager også en lur– alt afhængig af, hvilket område det er, du skal behandles på.

Bivirkninger ved fedtfrysning

En af de helt store fordele ved Fedtfrysning er de ganske få bivirkninger, der er ved behandlingen. Du behøver nemlig ikke at tage dig nogle forbehold, hvis du skal have en behandling, for du bliver ikke begrænset i dagens samt de efterfølgende dages gøremål. Nogle vil opleve en ømhed, prikken eller følelsesløshed i området i nogle dage eller i få tilfælde i nogle uger efter, hvorefter ubehaget forsvinder fuldstændig. I nogle tilfælde kan man få et blåt mærke der hvor mundstykket har sat. For at få kroppen til at udskille de nedbrudte fedtceller, er det en god idé at leve sundt og drikke 3-4 l. vand om dagen. Derudover bør du også dyrke motion jævnligt, for ikke at opbygge nye fedtdepoter i kroppen og for at få de bedst mulige resultater. Vi anbefaler dagligt at massere på det behandlede område i de efterfølgende uger.​

Hvilke områder kan behandles med Fedtfrysning

Mave

Både øvre og nedre mave kan fedtfryses og her er der tale om et større område, . Mange har svært ved at komme af med det bløde mavefedt, som bare ikke vil forsvinde, lige meget hvor mange løbeture og mavebøjninger, de foretager sig. Her kan en fedtfrysning være et glimrende valg.

​Dansehåndtag

Dansehåndtag eller venstre og højre hofte. Som er ét af de steder overskydende fedt har med at sætte sig. De fleste irriteres ekstra meget af disse fedtdepoter, når de har tætsiddende tøj på, da dellerne bliver ekstra synlige herved.

Lænd

Har du først fået en delle på lænden, er det én af dem, som er ekstra besværlige at komme af med. Fedtceller på lænden kan være så irriterende og svære at få til at forsvinde igen ved træning, at en fedtfrysning er den rigtige vej frem.

Knæ

Nogle personer oplever, at overskydende fedt har det med at sætte sig ved knæene. Det er noget, som kan hæmme ved, at de ikke har lyst til at gå i korte nederdele, shorts eller tætsiddende leggings eller strømpebukser. Førhen var det meget populært med fedtsugninger af knæ, men med den nye teknologi kan en fedtfrysning af knæene i dag gøre store underværker.

Lår

Vi kender jo det med at lårene skraver sammen og det ubehag ved det. Vores fedtfryser kan hjælpe dig af med dette problem. Ligeledes er det også en godt behandling til ridebukselår da bukserne vil få en bedre pasform.

Mandebryster

Mandebryster skyldes overskydende fedt, som har det med at sætte sig på brysterne. I en sådan tilfælde kan du få en fedtfrysning, som kan afhjælpe det kosmetiske problem.

Bh-delle

Bh-dellen er den lille delle, som mange oplever, der sidder på ryggen under bh'en. Den kan for nogle være så irritabel, at stramme T-shirts og toppe er et no-go. Fedtfrysning kan nemlig gøre store underværker for den såkaldte bh-delle.

Mormor-arme

Mormorarme er det løse fedt der sidder på undersiden af over armen. En fedtfrysning vil fjerne fedtcellerne og stramme det løse hud op.

Dobbelthage

Det er der også mulighed for at få dobbelthagen frosset. Med det lille mundstykke. Da det er løs fedt er behandlingen meget effektiv.​

Hvad er reglerne for fedtfrysning

Herunder ses en liste over personer, som ikke er egnet til fedtfrysninger.

​Personer under 18 år

​Metoden er kun testet på personer over 18 år, hvorfor man ikke må udføre behandlingen på personer, der ikke er over denne alder.

​Svært overvægtige

​Personer, som er svært overvægtige, er ikke egnet til denne form for behandling.

​Undervægtige

​Ligesom svært overvægtige personer ikke vil få noget ud af en fedtfrysning, er behandlingen ligeledes heller ikke egnet til undervægtige personer.

​Gravide og ammende kvinder

​Der er ikke blevet lavet nogle undersøgelser af, hvorvidt fedtfrysning på gravide eller ammende kvinder er skadende eller ej, hvorfor en fedtfrysning kun anbefales til kvinder, som ikke er gravide, og som ikke ammer, og som i øvrigt opfylder de resterende krav.

Kulde-allergikere

​Måske har du aldrig hørt om det før, men nogle personer lider af kuldeallergi. Personer som lider af denne overfølsomhed over for kulde, oplever kløe og eksem, når de kommer i kontakt med eksempelvis koldt vand eller kold luft. Af denne grund bør kuldeallergikere ikke få udført en fedtfrysning.

​Personer der får blodfortyndende medicin

​Der er mange årsager til, at man tager blodfortyndende medicin. Størstedelen af dem, som tager denne slags medicin lider af sygdomme i hjertet eller kredsløbet, som fører til stor risiko for blodpropper forskellige steder i kroppen. Der er ikke lavet undersøgelser af, hvorvidt fedtfrysninger kan påvirke den blodfortyndende medicins virkning, hvorfor det anbefales, at personer, der får blodfortyndende medicin, ikke bør få foretaget en fedtfrysning.

Personer med fremmedlegemer i kroppen

​Personer med fremmedlegemer i kroppen bør ikke udsættes for en så kraftig nedfrysning, som er tilfældet med fedtfrysninger. Fremmedlegemet kan eksempelvis være en pacemaker eller et indopereret broknet.

​Områder med eksem, sår eller betændelse

​Områder med eksem, sår eller betændelse behandles ofte ikke, da en nedkøling af disse lidelser/gener kan have en negativ virkning på området. Derfor bør området først blive behandlet, når såret er helet, betændelsen er væk, eller eksemen er gået i sig selv igen.